
MĂSURI DE APĂRARE ÎMPOTRIVA INCENDIILOR
MĂSURI DE APĂRARE ÎMPOTRIVA INCENDIILOR LA UTILIZAREA FOCULUI DESCHIS PENTRU ARDEREA MIRIŞTILOR, VEGETAŢIEI USCATE ŞI RESTURILOR VEGETALE – arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu foc; acesta se solicită de la primăria de domiciliu, emiterea lui se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens;

Măsuri minimale de prevenire a incendiilor la obiective de cult
Măsuri minimale de prevenire a incendiilor la obiective de cult cu prilejul desfăşurării Sfintelor Sărbători de Paşte Privind lăcaşurile de cult – evitarea desfăşurării slujbelor religioase în interiorul obiectivelor aflate în curs de restaurare/renovare ori de execuţie şi interzicerea desfăşurării lor în obiective care au amplasate la interior sau la exterior, schele;

OFICIUL FITOSANITAR SĂLAJ
⇒ Buletin de avertizare nr. 6 musca usturoiului ⇒ Buletin de avertizare nr. 7 daunatori rapita ⇒ Buletin de avertizare nr. 8 Anthonomus p ⇒ Buletin de avertizare nr. 9 Anarsia l- piersic, cais

INFOMama
De peste 35 de ani, Organizația Salvați Copiii desfășoară activități dedicate promovării și apărării drepturilor copilului în România, dezvoltând practici solide în sprijinul celor mai vulnerabile categorii. Începând cu anul 2010, echipa Salvați Copiii România, alături de specialiști locali – medici de familie, asistenți sociali, mediatori sanitari – a creat o rețea de incluziune socială și combatere a sărăciei în comunitățile rurale, prin oferirea de servicii integrate (medicale, sociale, educaționale).

REGULI DE APĂRARE ÎMPOTRIVA INCENDIILOR LA PREPARAREA GRĂTARULUI LA ”IARBĂ VERDE”
Pentru a petrece în siguranţă clipe plăcute și relaxante în mijlocul naturii împreună cu famila și cei dragi, respectaţi următoarele reguli de apărare împotriva incendiilor: Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă. Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în zonele de agrement se face numai în locuri special amenajate, în condiţii și la distanţe de siguranţă care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi.

Important!
În perioada 14- 28 aprilie 2025( după 28 aprilie vom preda zonele la Oficiu de Cadastru), între orele 08.00-14.00, proprietarii terenurilor de pe zonele HERBORT, BORSOMEZO, SZUGOI, EMEZO( zona încercuită cu roșu), sunt rugați să se prezinte la Secția de Votare din localitatea Leșmir, cu actele de proprietate, actele de identitate, acte notariale (în original), pentru a-și identifica terenurile pe hartă (pe calculator).

Anunț important
În perioada 8 – 17 aprilie 2025, între orele 08.00-14.00, proprietarii terenurilor de pe zonele HERBORT DE JOS, HERBORT DE SUS, HEGYES, CARPENET, sunt rugați să se prezinte la Secția de Votare din localitatea Leșmir, cu actele de proprietate, actele de identitate, acte notariale( în original), pentru a-și identifica terenurile pe hartă( pe calculator).

Anunț licitație închiriere domeniul privat
Informații generale privind autoritatea contractantă, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax și/sau adresa de e-mail, persoană de contact: comuna Marca, localitatea Marca nr.137, județul Sălaj, telefon: 0260679663, fax: 0260679788, e-mail: primariamarca@yahoo.com, persoană de contact Purcar Paul.

Anunț important
În săptămâna 31 martie – 4 aprilie 2025, între orele 08.00-14.00, proprietarii terenurilor de pe zonele RÎTURI DE SUS ( sector 13), HIJ SUPLAC ( sector 22) și HIJU MARE (sector 35), sunt rugați să se prezinte la Secția de Votare din localitatea Leșmir, cu actele de proprietate, actele de identitate, acte notariale( în original), pentru a-și identifica terenurile pe hartă( pe calculator). Pentru alte detalii : 0786 054 029

Buletine de avertizare
Pentru prevenirea si combaterea organismelor dăunătoare: DEZINSECTIA SI DEZINFECTIA SOLULUI, UNELTELOR SI A SCHELETULUI RASADNITELOR. Bolile si dăunătorii plantelor legumicole provoacă pagube considerabile culturilor legumicole din câmp si in special la cele din sere si solarii. Pentru prevenirea si diminuarea pagubelor produse de către agenții fitopatogeni si dăunători culturilor legumicole se recomanda aplicarea metodelor integrate de combatere bazate pe masuri preventive si curative. Masurile preventive: rotația culturilor, scoaterea si distrugerea resturilor vegetale, agrotehnica superioara, fertilizarea echilibrata, folosirea de semințe si material săditor sănătos, dirijarea condițiilor de mediu in spatiile protejate contribuie la prevenirea atacurilor.